Szarvasné Dobi Mária

Az álmok egy tanítóval kezdődnek, aki hisz benned, aki noszogat, ösztökél és felsegít a következő lépcsőfokra.

Dan Rather

Leendő elsős tanító néniként szeretnék bemutatkozni.

Szarvasné Dobi Mária vagyok. 34 éve tanítok a Kalmár Zoltán Tagintézményben. Szeretek tanítani, gyerekekkel foglalkozni, megtanítani őket olyan dolgokra, amelyeket eddig nem tudtak.

Szakmai, módszertani ismereteim bővítése érdekében, előbb szakvizsgát tettem, majd mesterpedagógusi portfóliómat készítettem el. Tantárgycsoportos módszerrel tanítok; magyar irodalmat, magyar nyelvtant, etikát, rajzot és technikát. Tanító párommal, Szabóné Juhász Andreával – tizennégy éve alkotunk összeszokott párost – legjobb tudásunk szerint, kölcsönösen egymást támogatva, szorosan együttműködve oktatjuk és neveljük a ránk bízott gyerekeket.

Pedagógiai munkám során legfontosabbnak az élményszerű tanítást, tanulást tartom. Óráimat – a gyerekek életkori sajátosságaihoz igazodva – játékosan, sok mozgásos feladat beépítésével vezetem. Tanítványaimat nemcsak olvasni, írni szeretném megtanítani, hanem az olvasás, a tanulás szeretetére is, hiszen ezen keresztül nyílik meg előttük a világ. Az a célom, hogy a tanulók biztos alapokat kapjanak a további tanuláshoz, használható ismereteket, tudást a későbbi életükre. Szem előtt tartom a gyerekek egyéni adottságait, képességeit és arra törekszem, hogy sokoldalú, kiegyensúlyozott személyiségekké váljanak.

Fontos számomra a gyermekközpontú, nyugodt, derűs, szeretetteljes osztályközösség megteremtése, amit a gyermek is sajátjának tart, szívesen tagja annak.

A családok, a kisgyermekek életében óriási mérföldkő az első osztályba lépés. Meghatározóak az első iskolai élmények, ezért lényeges, hogy az óvoda iskola közötti átmenet zökkenőmentes legyen.

A gyerekek nevelése hatalmas feladat, számomra a legszebb hivatás. Sok-sok türelem, szeretet és megértés. Kíváncsian tekintek a következő tanévre, hogy megismerhessem az új elsőseimet.

Köszönöm a bizalmat és szeretettel várom a leendő elsős gyerekeket!